Back to overview

Mijn eerste keer op Techorama

By Mathias

AllPhi Culture

Jun 2022

2 dagen, 121 sprekers en een stuk of 1500 IT professionals onder één dak. Techorama in één zin. Maar valt Techorama in één zin samen te vatten? Ik vrees ervoor. Voor mij persoonlijk, voor ons als AllPhi en voor jou als lezer zit er gelukkig wat meer achter… 😊 Ik kan nu al meegeven dat het voor ons als AllPhi echt de moeite was. Waarom? De passie voor technologie van iedereen die daar aanwezig is. De betrokkenheid voor ons als partner, alle goede zorgen van de organisatie en let’s be honest, the food was amazing. Techorama 2022 was een fantastische eerste editie voor AllPhi en voor iedereen die er niet bij was of het nog eens wilt herbeleven deel ik met plezier hieronder onze ervaring.

Onze eerste keer. Help!

Het was dus voor AllPhi de eerste keer dat we fysiek vertegenwoordigd zouden zijn op Techorama, dat dit jaar in het thema stond van Las Vegas. Deze fysieke aanwezigheid is op zich fantastisch maar bracht wel heel wat vragen met zich mee. Hoe brengen we ‘ons’ verhaal? Met welke bedoeling en insteek staan we daar? En bijkomend, maken we gebruik van het thema? Die laatste, gezien onze personeelsfeesten ook in thema zijn, was gelukkig snel beantwoord.

Na wat iteraties werd het voor ons heel duidelijk: de AllPhi booth op Techorama moest in eerste instantie een thuisbasis zijn voor onze 20+ consultants die de conference bezochten. Een plek om even te komen hangen tussen de talks door. Voor ons hoefde het geen grote opzichtige show of façade te zijn, maar gewoon wie we zijn op onze eigen manier. In een thema als Vegas, waar alles één grote show is, was dat een stevige uitdaging.

Na wat brainstormen vielen de stukjes in mekaar: we maken een soort van ‘Nevada Desert hide-out’ – à la Leaving Las Vegas – waarbij mensen de kans hebben om open te praten en te connecteren met AllPhi en om daar samen met ons even de rust te kunnen opzoeken. Hitching a ride with AllPhi.

Oef, we hebben ‘het’ gevonden. Een concept dat écht bij ons past. Het resultaat van de booth zelf laten we hier even voor zich spreken.

Twee intense dagen

Heel wat mock-ups, voorbereiding en planning later is het zover.

Dinsdag 24 mei om 7u30, de deuren gaan open op Techorama 2022. De eerste mensen beginnen toe te komen en de partner expo stroomt stilaan vol met IT’ers die op zoek zijn naar koffie en een licht ontbijt (lees donuts en koffiekoeken).

Gedurende twee volle dagen geven bekende en minder bekende gezichten uit de wereldwijde .NET community het beste van zichzelf in talks die ingedeeld zijn volgens categorie en moeilijkheid. Er was veel variatie en dat wisten onze collega’s zeker te smaken.

Jaargang 2022 begon blijkbaar met een nogal stevige opening keynote. Ik vond het als ‘booth staff’ heel interessant om de reacties van de bezoekers tussen de talks te volgen. Vaak zagen we opgewekte en voldane gezichten terugkomen die duidelijk iets nieuws hadden bijgeleerd, soms ook gezichten die moeite hadden om tekenen van enige vermoeidheid te verbergen en af en toe de ‘blown minds’. Zo heeft de sessie over MOV en Lambda Calculus op woensdagmiddag bij enkele collega’s toch serieus indruk gemaakt.

De populaire topics onder de AllPhi-collega’s waren onder andere MAUI en nieuwigheden binnen .NET 6 en C#11. Ook het aanbod aan talks over self-improvement dat op dag 2 aanzienlijk hoger lag dan op dag 1 viel in de smaak.

Als partner is een deel van zo’n event voor ons ook een gelegenheid om kennis te maken met nieuwe mensen. Onze cadillac-zetel wist passanten spontaan uit te nodigen om even neer te zitten. Een nostalgisch spelletje Tekken 3 of Mario Bros met een frisse Ritchie, meer moest het niet zijn.

Disclaimer: “De schrijver van deze blog ontkent met klem dat we deze retro games vooral voor onszelf hebben meegenomen…”

We zijn blij met de interessante gesprekken die we gehad hebben en met mensen die ons nu toch wat beter hebben leren kennen.

Onze conclusie

Techorama was de moeite waard om te bezoeken. Punt. Zowel voor onze consultants als voor AllPhi als partner. Ik heb deze twee dagen vanuit mijn ervaring heel intens beleefd. Klinkt gewichtig maar ik bedoel het zeker in de positieve zin. Er hangt een gemoedelijke sfeer en een soort van samenhorigheidsgevoel. Je voelt aan alles dat iedereen daar is om bij te leren, om nieuwe ideeën en inzichten te vergaren en om kennis te maken met tot dan nog onbekende visies en mensen.

Ik kan zeggen dat we deze ervaring bij AllPhi zeker positief evalueren. Bij deze willen we als AllPhi toch nog even al onze consultants bedanken die een deel zijn van dit succes, iedereen die onze booth even heeft bezocht en met wie we kort een babbeltje hebben kunnen slaan en natuurlijk ook de organisatie voor de fijne en vlotte samenwerking.

Als afsluiter voor deze blog wil ik ook nog graag het volgende delen. Ik was zelf kort na de Closing Ceremony, op woensdagavond rond een uur of 8 ‘s avonds, wel eens benieuwd naar hoe de organisatie deze editie nu zelf ervaren heeft. Ik sprak kort met Gill Cleeren en vroeg hem om in één zin de editie van 2022 voor hun samen te vatten. Al heel snel kwam er een antwoord: “Glad to be back!”

Until next year!

Application Logging – “That warm fuzzy blanket for when production doesn’t behave” Thumb

By Steven Hillaert

Nov 2023

Application Logging – “That warm fuzzy blanket for when production doesn’t behave”

Whenever I see a codebase that has logs, I feel safe. Because when things start to break, I know I’ll have data to help me fix it.

Enabling (as) the next generation software developers Thumb

By Ruben Verheyen

Oct 2022

Enabling (as) the next generation software developers

Wij zijn allemaal AllPhi. Ieder van ons maakt deel uit van het grote geheel en kan vanuit z’n eigen positie z’n steentje bijdragen. En wanneer we er bewust ...

AllPhi Culture
.NET MAUI, a bright and shiny new bit of technology Thumb

By Mathias Peene

Aug 2022

.NET MAUI, a bright and shiny new bit of technology

What’s my next experience with MAUI? I’m probably going to continue playing around with the MonkeyFinder application, just to get to know the framework ...

.NET Core .NET Standard
Cache primary btn default asset Cache primary btn hover asset Cache white btn default asset Cache white btn hover asset